5 bästa anteckningsböckerna

Anteckningsböcker kan man inte få för många av. Faktiskt. Men det finns en väldig skillnad mellan olika sorters anteckningsböcker, och kvaliteten varierar enormt. Här är de fem som jag oftast använder.

  • Moleskine, expanded. En dubbelt så tjock Moleskine, och även om det kan vara trist att tillhöra the Moleskine Mainstream, så måste jag säga att det är ett gediget hantverk. Ja, generösa reservoarpennor blöder igenom, men med bläck fungerar det alldeles utmärkt.
  • Leuchtturm 1917. Utmärkt kvalitet och att föredra när du vill skriva med reservoar. Numrerade sidor och det ingår etikett. Väldigt robusta och bra. Penstore har ett fint utbud.
  • Danska Notem gör väldigt bra och strukturerade anteckningsböcker i en hel del ovanliga format. Deras 185X240mm-variant är utmärkt för den som vill ha en större yta att skriva på.
  • Agenzios tjocka anteckningsböcker är ett bra alternativ – billigare – till Moleskine expanded som kan vara knepig att få tag på. Finns på Paperchase i Storbrittanien.
  • I USA har Shinola spottat upp sig och de producerar nu en bra, stor anteckningsbok som jag kan rekommendera. Se mer här.

Jag får / tar ingen kommission på något här — bäst att säga det. Det räcker för mig att veta att andra också har bra anteckningsböcker att tänka i. Det gör världen till en bättre plats…